TUR TIL ENGI JORDALEN 4-5 AUGUST

TUR TIL ENGI JORDALEN 4-5 AUGUST

Mange forberedelser var gjort og vi var 12 påmeldte til denne flotte turen.

Værmeldingene viste at lørdag ville det bli mye nedbør, avt skydekke og fare for lyn og torden. Søndag opphold med litt sol. Ingen hadde lyst å avlyse turen, men løsningen ble å møtes lørdag i Jordalen og legge turene etter været.

9 stykker møttes i Jordalen i Statkrafthytta på lørdag. Det var grått vær, men vi la i vei opp til Fresvik varden og underveis fortalte Øydis om den gamle stølsvegen og den spesielle Varden som har en arm som peker mot Jordalen og en arm mot Fresvik.

Været var bedre enn forventet og vi travet mot Veggje og kom til Langefonnsvatnet i trolsk natur, litt skodde på toppen men god sikt. Vi gikk den gamle stølsvegen opp en steintrapp og kom høyt opp på Langefonni, 1420 moh, med utsikt mot Tundalen i nord og mot Svinedalsholtane i sør. Vi gikk på snøfonner, brevann og stein. Her har mennesker vandret i tusenvis av år.

Vi var tilbake til den fine Statkrafthytta ca. kl. 20.00. Der var det plass til alle og vi laget god betasuppe sammen og hadde en kjempe hyggelig kveld.

Vi våknet søndag morgen til dryppende regn, men da vi startet fra hytta kl. 10.30 skinte solen litt i mellom skyene. Vi gikk veien opp Feiosdalen, helt til endes og tok bratt opp til høgre til Skaret mot Vassdalen. Her hadde vi en pause på ca 1400 moh. fantastisk utsikt og så fulgte vi små varder ned mot elva som vi krysset og gikk langs Vassdalsvatnet på venstre side. Vi krysser snøfonner og grønn mose i urørt bortgjemt natur.

I enden av vatnet gikk vi inn på den gamle stølsvegen til Vikjene og fulgte den tilbake til Jordalen. Hildur og Anne Marit viste vei mot Vikjadalen, de snudde ved Varden og gikk ned til Sendedalen. Vi andre fortsatte ned til Vikjadalen, der kom sola fram og vi avsluttet turen ved Statkrafthytta.

Takk for flott tur, sammen med Aurland turlag og Snædis Bjanadottir fra Verdsarvparken.

Takk til Statkraft for lånet av hytta.

Øydis Bøtun

Vik turlag