Slik gjekk turen: Onsdagstur til Legdesdkard - Trollsgilsholten

Foto: Øydis K. Bøtun

Siste onsdagstur før sommerferien gikk til Legdeskar og Trollsgilsholten i Fresvik. Syv medlemmer av Vik Turlag deltok på den vakre turen. 


Onsdag 1 juli.

Vi møttes på skolen i Fresvik og kjørte samlet opp til Skar. Etter litt informasjon om smittevernregler og litt om ruten vi skulle gå, startet en glad turgjeng på 7 stykker som gikk på den gamle stølsvegen til Legdene. Heidrun var kjentmann og loste oss i passelig tempo opp mot Varden på Legdeskar. På veien opp har vi nydelig utsikt inn Sognefjorden og Hurrungane i nordøst.

Det var godt turvær og etter å ha skrevet oss i trimboka, ved Varden 920 moh, tok vi den merkede ruten ned til Trollshjelholten. Vi passere et lite vann og fikk studere en gammel dyregrav. Ned på Trollshjelholten hadde vi et mektig utsyn inn Aurlandsfjorden. Vi tok bilder og hadde matpause i kveldsola. Vi fikk også en munter mini konsert på munnspill av Torstein Kongsli nok en gang.

Etter å ha pakket sammen, drog følget i godt driv ned fra platået, forbi mange små tjern og ned på en god sti igjennom skogen. Flere små elver måtte vi forsere, men vi kom oss over alle tørrskodde. Kl 22.00 var vi på plass ved bilene og alle var fornøyde med den fine turen i verdsarvområde.

Takk til alle som ble med på turen og til kjentmann Heidrun.

på Legdeskard
på Legdeskard Foto: Øydis K. Bøtun
Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Dyregrav ved Trollsgielsholten
Dyregrav ved Trollsgielsholten Foto: Øydis Kleppe Bøtun