Slik gjekk turen til Lauvhoggskallen

Tur til Lauvhoggskallen i Fresvik 4.juli 2021.


Det var 15 stykker som møtte opp på Engi kl 8.30, inkludert turledere. Værmeldingene hadde vært noe skiftende, men vi var optimister og ville heller prøve på tur og snu om nødvendig.

Det var en sprek gjeng, og vi gikk i jevnt driv først gjennom skogen, og så inn på fin gammel stølsvei i den mektige og frodige Tundalen. Vi passerte gamle stølsmurer og gikk over brua til Klepp. Vi var enige om å ta første pausen oppe på Båsen, da hadde vi lagt bak oss mange høydemeter. Været var lett skyet, perfekt turvær. Første pausen tok vi oppe på kanten av Båsen. Da var det godt å puste ut og få i oss litt mat.

Så var det de siste motbakkene, vi passerte Båsfonni og skar så rett opp mot Syringefjellet på fin grønn og bratt gressbakke. Så var vi oppe på det store fjellplatået Lauhoggskallen.

Nå gikk på både snø og stein. Flatt og lett å gå. Vi krysset platået og stoppet ca 100 m over Skomakarnipa for å ta bilder med varden og nyte den storslagne utsikten. Med ett kom det truende skyer og det begynte å regne. Vi vurderte det var best å fortsette turen utenom å gå ned på skallen. Etter 15-20 minutter sluttet regnet, skyene drev vekk og solen tittet frem. Da var vi ved vannet og tok god rast der, fellesbilde og så gikk vi videre opp på den majestetiske Eggen og fulgte kanten hvor vi kunne se stien langt nede i Tundalen.

Ved Varden var det nye bilder før vi tok fatt på siste etappe før vi svingte ned gressbakkene til Båsfonni. Turen ned Tundalen gikk i jevn fart og vi var på stølen kl 18.

Det var en flott tur i et lite brukt område. Vi brukte 9,5 time, gikk 22 km og 1600 høydemeter.

Takk for en uforglemmelig dag.

Referent og turleder Øydis Kleppe Bøtun


Mektig utsyn
Mektig utsyn Foto: Øydis Kleppe Bøtun
På veg opp stølsvegen til Båsen.
På veg opp stølsvegen til Båsen. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Over Båsfonni
Over Båsfonni Foto: Øydis Kleppe Bøtun
På veg opp Bratta.
På veg opp Bratta. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Oppe på platået.
Oppe på platået. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Oppe på eggen.
Oppe på eggen. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Høgste Varden.
Høgste Varden. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Hele spreke gjengen.
Hele spreke gjengen. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Utsikt mot Fresvik.
Utsikt mot Fresvik. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Ved den lille varden.
Ved den lille varden. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
På vei hjem.
På vei hjem. Foto: Øydis Kleppe Bøtun
Turlederne
Turlederne Foto: Øydis Kleppe Bøtun